Skovbærmjød
Skoven styrer smagen
SKOVBÆRMJØD MED 10% ALC.VOL
Når det skal være lækkert og hyggeligt, så disker vi op med en flaske Skovbærmjød. Den er lavet på forsommerhonning og et udvalg af skovens forskellige bær - og så er Skovbærmjøden den eneste af Mjødladens mjød, der gerne må skifte både smag og toner fra bryg til bryg. For skovens bær er ikke en homogen størrelse - og det har vi valgt at fejre hellere end undertrykke.
Opskriften lyder:
- Hindbær
- Jordbær
- Brombær
- Kirsebær
- Blåbær
- Frisk forårshonning
- men det er naturen der bestemmer sødme, tannin, syrlighed og alt det andet, der giver Skovbærhonningen smag. F.eks. er bryg tappet sommer/efterår 2019 domineret af jordbær og hindbær - og som sådan perfekt til drinks. Bryg tappet vinter 2019/2020 anbefaler vi til kraftige kødretter - for den har en kraftig smag af kirsebær og marcipan-noter fra brombær. I 2021 udgaven er det igen jordbærrene, der tager teten - og så ved man, at den skal nydes kold, evt. blandet op med lidt bobler, og gerne nydes i følgeskab med en skål mandler eller peanuts.
Mjødcocktails:
Skovens velkomstdrik
- By Asger
5 cl Skovbærmjød
5 cl Asti
Godt med is - eller evt. frosne bær.
Erfaringen viser, at Skovbærmjød - uanset tappeår - bare er god med Asti. Den skifter selvfølgelig også toner fra år til år, men indtil videre har det udelukkende været positive opleveler...
Smager skønt, men bliver meget bedre, når den blandes med kirsebær mjøden.
Den kan noget helt særligt og er altid et must når der brygges 40-40-40. Så bliver de blandet op 50-50 og så er der en dejligt dame snaps.
Flot farve og fin smag